perjantai 19. syyskuuta 2014

Sisäisiä häiriöitä ja puhdistava tuska

"Viisaat olennot eivät halua jäädä tuskan pelon orjuuttamiksi. He antavat maailman olla sellainen kuin se on sen sijaan, että pelkäisivät sitä. He osallistuvat elämään täysin sydämin, eivät käyttääkseen elämää oman itsensä välttämiseksi. Jos elämä tekee jotain sisintäsi häiritsevää, anna sen mennä lävitsesi kuin tuuli sen sijaan, että vetäytyisit pois. Päivittäin joka tapauksessa tapahtuu asioita, jotka voivat aiheuttaa sisäisiä häiriöitä. Milloin tahansa saatat tuntea turhautumista, vihaa, pelkoa, mustasukkaisuutta, turvattomuutta tai vaivaantuneisuutta. Jos seuraat tilannetta, huomaat että sydän koettaa työntää kaiken pois. Jos haluat olla vapaa, sinun on lakattava taistelemasta näitä inhimillisiä tunteita vastaan."




"Joskus huomaat, että sisälläsi tuntuu kuumalta tuskan mennessä ohitse. Kun rentoudut tuskan energiaan, saatat tuntea suunnatonta kuumuutta sydämessäsi. Se on tuskan puhdistumista sydämestä. Opi nauttimaan poltteesta. Sitä sanotaan joogan tuleksi. Se ei vaikuta nautinnolliselta, mutta opit nauttimaan siitä, koska se vapauttaa sinut. Tuska itse asiassa on vapauden hinta. Sinä hetkenä, jolloin olet valmis maksamaan hinnan, et enää pelkää. Sinä hetkenä, jolloin et pelkää tuskaa, kykenet kohtaamaan kaikki elämän tilanteet pelotta."



"Muista, että jos suljet jonkin asian sisääsi, olet sille yliherkkä loppuelämäsi. Koska olet varastoinut sen sisällesi, pelkäät sen tapahtuvan uudelleen. Mutta jos rentoudut sulkeutumisen sijaan, se pääsee esteettä lävitsesi. Jos pysyt avoimena, sisällesi tukkeutunut energia vapautuu luonnollisesti, etkä sinä ota sitä enää taakaksesi."

"Tämä on henkisen työn ydin. Kun kestät lävitsesi kulkevaa tuskaa, olet vapaa."

Michael A. Singer, kahleeton sielu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti